Monday, January 19, 2009

rumah baru aku...

SYUKUR,akhirnya tuhan aturkan yang baik pada aku setakat arini.aku telah dapatkan rumah baru walaupun sewa je.rumah ni,dekat juga dengan rumah lama aku(tinggal dengan azzahari&jo).nak ke IKM pun dekat juga.bila masuk rumah ni,macam2 kena beli.semua kena beli.dari perabot,barang2 elektrik(sebahagian dah ada sebab hadiah perkahwinan) sampailah benda yang kecik2 macam bekas nak letak gula dll.tanggungjawab kita bila dah kahwin besar.maka kena laksanakan betul2.kalau tak tanggung kat 'sini' kena jawab di 'sana'.hahaha!wife aku pun pelahan2 cari keje kat area sini atau di mana2 muka bumi Allah ni.aku percaya,rezki tuhan ni banyak di muka bumi DIA ni,kadang2 DIA akan bagi cepat(diselitkan juga dengan ujian juga),kadang2 DIA bagi lambat tapi tetap DIA bagi pada kita dan last skali DIA tak bagi langsung kat dunia ni tapi DIA bagi masa akhirat.harap2 wife aku dapatlah keje secepat mungkin.pe2 pun,yang penting kita usaha dulu then terpulang pada DIA nak bagi pe.sesungguhnya DIA maha penyayang lagi maha mengasihi.so dalam umah baru aku ni,sekadar selesa dah lah.tak boleh nak mewah2.sekadar ala kadar jadilah.yang penting,selesa untuk kami berdua.lagi pun,ni pun pakai budget kahwin (setelah penat,susah simpan duit 3tahun lebih).ALHAMDU LILLAH...





1 comment:

saadah said...

standard la alan..memulakan kehidupan baru..semua kena bli...aku alhamdulillah...semua dah ada..bila nak masuk rumah baru bli brg perabot ja...hang pun tau umah bujang aku dah cukup lengkap...:)