Saturday, December 18, 2010

The Receptionist, Acik Atan, 12 Disember 2010, Manjung, Perak










tahniah kepada acik atan atas majlis kesyukuran perkahwinan pada 12 disember 2010 tempoh hari..seronok aku dalam job ni kerana adik pada atan, zima adalah customer aku pada tahun lepas. semua adik beradik beliau aku dah kenal termasuk anak2 buahnya sekali..memang best job ni.aku cuba beri yg terbaik untuk menghasilkan karya yang bagus. masih lagi belajar. apa perasaan aku sepanjang job tempoh hari, aku akan nyatakan dalam entry yang akan datang. sekarang ni, sibuk dengan kursus TOT (training of trainer)..sem dpn ajar silibus baru, so kena belajar ilmu baru.best2..
pada seisi keluarga acik atan, aku gembira dan seronok sepanjang hari. memang best!!
layan slide show aku..zassss..........

Wednesday, November 24, 2010

The Receptions Yan & Bob, 21 November 2010, Bagan Serai

tahniah kepada yan dan bob atas berlangsungnya majlis perkahwinan mereka pada 21 hb tempoh hari. inshaAllah, kita jumpa pula pada 28 hb ni di Shah Alam pula. semoga bahagia selalu hingga ke akhir hayat. so korang layan je slide yang telah aku buat. terima kasih pada azzahari aka pelitaminyaktanah atas sumbangan dan idea lagu untuk aku.





Tuesday, November 9, 2010

arissa di taman DR

zassss.layan arissa dan ibu arissa. outing di tmn dr seenivasagam. cadang petang tu nak ke gunung lang pulak tp hujan. pagi nak tengahari bekesempatan ke tmn dr jer.









Friday, October 29, 2010

majlis dari mata turun ke hati kolej komuniti arau









majlis pada asalnya dinamakan sebegini rupa agar dapat menarik minat para pelajar hadir. ianya hanya pada kulit saja tetapi isinya adalah pengertian kepada ceramah agama mengenai dosa berzina. perunding yang datang menggunakan pendekatan psikologi yang bagus.mula2 dengan bahasa2 yang sering kita dengar dan buat mereka tertawa dan seronok dan biar mereka melambung ke udara dan terus diberi penekanan umpama membiarkan belon diisi dengan udara lalu lepaskan keatas terus tembak.woohaaaaaa...

Tuesday, October 19, 2010

konvo IKM SP

aku ke sungai petani atas jemputan sahabat aku, ard utk cover photographer untuk majlis konvokesyen ikm sp kali ke-14. ard bukak gerai utk sesi potraiture graduan. alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. aku tukhang ambik gambar manakala ard pula bahagian resit dan collect wang dan shahrul pula bahagian panggil customer dan catit no foto pada kamera aku. walaupun lenjun peluh aku dalam dewan tapi aku dan kawan2 puashati atas kerja yang kami buat. terima kasih banyak2 pada ard kerana sudi jemput aku. inshaAllah, tour ke ikm lain akan ada. harap kawan2 di ikm lain sudi menerima kami untuk kami mencari rezeki.







salah seorang graduan yang telah menerima kami sebagai photographer untuk diabadikan sebagai kenang-kenangan.

Sunday, October 17, 2010

kursus basic DSLR


antara foto dari peserta. di touch up oleh aku..teknik DSLR..aku setting dan diorang tembak.
promote untuk stage ke2 pnya kursus lah.hehehe..

basic photoshop,,copy layer..ctrl J then buat black n white.subjek color..pakai erase..
banyak kaedah..yang ini untuk yang simple.

jadi model pulak aku.hehee..drift di bendang


semalam, sabtu 17 oktober, kalau belah utara di panggil kelmarin, aku dan kwn2 dari kolej buat kursus basic DSLR pada orang2 luar.so aku jadi pengajarnyer..mula2 ketaq lutut juga sebab almaklumlah yang aku ni bukan ada sijil photografi mana2 u. ada cita-cita juga nak sambung dalam ini bidang.hehee.ilmu yang tidak seberapa ni banyak yang aku perolehi dari kwn2 juga. tidak ada kelas formal mahupun sijil keluaran universiti ataupun ipta2/ipts. mana yang aku tau, aku kasi tau. ada juga yang aku tidak tau, aku minta maaf.
bagus juga ada kursus macam ni, dalam masa yang sama boleh juga peringatkan aku balik ilmu supaya tidak berkarat dan menajamkan kembali ingatan aku dan jika aku tidah tahu bererti ilmu aku tidak mencukupi lagi. kelas berjalan 1 ari saja. hanya sekadar basic mengenal DSLR dan lain2. sesi petang aku bawak peserta shoot outdoor. walaupun timing tidak bagus sekitar 230pm -330pm, tapi apa boleh buat.masa tidak cukup untuk dibawak kepada petang sedikit kerana di situ lah kita boleh dapatkn tone yang warm pada ketika petang hari.(ajaran dari wazari wazer).
kadang2, aku rasa segan juga kerana hendak berkongsi ilmu ini kerana aku tahu ilmu aku ini tidak seberapa berbanding orang2 yg power..
harap2 peserta kursus dpt apa yang dipelajari dan dipraktis kan.

Thursday, October 14, 2010

try and error





aku dan saad cuba untuk test lighting utk job ahad ni.konvo ikm sg petani. aku sekadar gurkha saja dan saad bigboss aku. boleh juga cari pengalaman untuk aku belajar.

Wednesday, September 29, 2010

Outdoor session Wan & Mira / Sept 18, 2010









wahh..lama betul aku tak update blog aku..byk yang concentrated pd FB.whoooahhaaaaa(gelak ted adnan)hehee..tapi dlm FB ni ada kala best ada kala x best..so aku decided masukkan gmbr wan ni dlm blog aku.hehee...best skit sebab bleh masukkan slide dlm 1 entry. so lain skit mood dia bile tengok ada slide ni
ketaq lutut aku juga sebab dh lama tak shoot wedding ni.tapi kwn pnya pasal, aku proceed jer. ada skit sumbangan aku pada sohabat korib aku sorang ni.hehe. terima kasih pada sohabat2 lain juga, azzahari si pelita minyak tanah dan wan azmin metaphomasis dan zul zcomby kerana sudi outing juga pada petang tu.
aku ucapkan wan selamat pengantin baru, bahagia ke akhir, dipanjangkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa dilindungi rahmat Allah yang bertali arus..amin.

p/s : tahun depan, raya nanti dah ada baby..wah..best2..whoaahaaaaaa...

Thursday, September 2, 2010