Wednesday, April 21, 2010

cahaya kangar


ard..memang antu gambar..dari bandung 2006 sampai sekarang tak hilang2 lagi perangai nak posing maut.hehehe..



petang semalam, ard ajak aku outing. so zasssss,layan jer..hehehe! lama dah aku tak menembak. rasa kekok dah beb..mata pun dah tak asah2..tumpul dan malap terus kelam. hasil semalam tu, aku cuba nak terangkan message aku dalam foto ni. cahaya di kangar. aku masih cuba nak belajar untuk dapatkan foto yang terbaik walaupun memang belum lagi mencapai kehendak2 yang aku idamkan setelah melihat foto2 o-tai..pelan2 kayuh.. pujuk hati aku..hahaha! kepada ard, terima kasih banyak2 sudi ajak aku outing walaupun perancangan kami berdua nak outing dah lama tapi semalam je yang boleh. lepas ni kita ke tempat2 yang buruk di mata orang tapi bila kita tembak, orang akan tengok cantik. itu perkara yang boleh dijadikan cabaran..tak main lah tempat2 lake garden, taman2 atau pun tempat2 yang dah sememangnya cantik. so ard! standby model.hehehe

7 comments:

chegu izwan said...

semalam gua naik bukit kat teluk rubiah.tempat tu memang ramai orang taktau.cantik bro.tapi dah pergi pun lewat dan perancangan tak rapi,sempat snap pape yang patut je.tapi tempat2 tak lawa ni kalau snap kasi baik punya,memang boleh jadi kawasan pelancongan lah.hahaha!

cadphobia said...

oooo..outing x ajak!!....

alanamir said...

chegu izwan:
wah..best tu bro..pe lagi..hg bli lah polariser.baru mantop nmpk langit biru..langit tu kadang2 nasib baik dpt lh biru sebab tak timbul lagi awan putih..hg try organise bwk geng2 lain..bleh gk kongsi2 dan tambah2 ilmu

alanamir said...

cadphobia:
sori bro..kalau gua kt manjung,memang gua ajak lu n kwn2..ni gua duk kat kangar beb..kalo manjung-kangar tu dekat je mcm jaraknye dari lubang idung kanan ke lubang idung kiri, memang gua roger lu bro..hehehe!nk buat mcmner bro..kita bleh kongsi ilmu ble ada waktu berkesempatan di kala di ipoh mahupun manjung.aku rindu saat duk manjung.hahaha

chegu izwan said...

polariser masih dalam planning.tapi skang tengah tunggu nd8 filter cap sotong kurita.tak sabar nak repeat balik nek bukit teluk rubiah ni.hahaha!

alanamir said...

chegu izwan:
fuh!mengganas kawan aku sorang ni.pe2 pun keep it up bro.outing nanti, boleh ajak aku skali.hahaha!aku tunggu foto yang superb dari hang ye

Anonymous said...

cam mana boleh dapat lighting cam tu bila snap...??