Thursday, July 15, 2010

majlis pelancaran program pengukuhan kolej komuniti








akhirnya, aku dapat juga tembak pak menteri pak menteri walaupun pada asalnya PM sendiri akan rasmikan majlis tersebut. tapi aku berpuashati dapat menembak walaupun pada petang sebelum majlis, aku diberi tugas yang paling berat, ketaq lutut bila tiba2 je batu tu timpa atas aku. aku ingat hanya kerja aku tembak2 tapi harus buat slide show untuk penerima2 sijil dikalangan badan2 korporat, uitm, utm.ums dan lain2 yang membuat usahasama dengan kolej. penerima tidak lain tidak bukan, naib2 canselor ataupun timbalan naib canselor. jadi disini, fenomena dejavu itu berlaku kembali. bila aku kenang aku mula melangkah kaki ke IKM Lumut, konvokesyen pada keesokan harinya, petang itu aku disuruh buat slide show mengikut aturcara majlis. aku panjat kesyukuran kerana proses belajar aku aku praktikkan sekali lagi dan alhamdu lillah, semuanya berjalan lancar dengan bantuan en. faisal dari HQ yang mendapatkan salinan sijil2 dan banyak komen atas layout dan juga design aku. terima kasih aku ucapkan pada beliau. aku berkesempatan berjumpa dengan saudar wazari wazir (www.wazariwazir.com/) aku sempat borak2 dalam 1-2minit kerana tidak mahu menganggu beliau jalankan tugas. banyak juga tips2 dari beliau yang aku perolehi semasa aku melayari blog beliau ini. banyak yang perlu aku belajar lagi. antara kelemahan aku, aku tidak pandai lagi mahu membaca pergerakan VVIP untuk aku snap foto yang menarik. insyaAlloh, jika ada kesempatan lagi, aku cuba perbaiki kelemahan aku. aku cuba tempoh hari tetapi tidak berjaya dan aku akan cuba dan cuba lagi.

4 comments:

cadphobia said...

shabas inspektor sahab!.. jumpe wazariwazer tbbk lg.. hebat...

alanamir said...

syabas..melantus..hehe!wazariwazer STBK?hehee..aah!nsib baik x jmpa chot char kuey teowwww (kuey teow intonasi azzahari lain mcm je) lg power rangers.hehee

chegu izwan said...

macam reporter daa.reporter ali baba.hahaha!

alanamir said...

chegu izwan:hehee..reporter kelam.hahaa!best gk tgkp gmbr pak2 menteri ni.hehee..